Gönderen Konu: İşlenmiş yiyecek ve içecekler için ısrarla zerresi bile ağıza alınmaması gerekir  (Okunma sayısı 123 defa)

MASI

  • Faydalan Bu Zat'dan
  • *****
  • İleti: 4330
    • OKUDUN MU


İşlenmiş yiyecek ve içecekler için
ısrarla
zerresi bile ağıza alınmaması gerekir
dediğimizi Sağır Sultan da duydu mu acaba?

Ahmet Rasim Küçükusta
http://ahmetrasimkucukusta.com/2019/05/16/yazilar/tip-yazilari/beslenme/hazir-gidalar-bagisikligi-bozuyor/

Grip aşılarının beklenildiği kadar koruyucu olmamasına,
kısaca tBHQ olarak bilinen “tert-butylhydroquinone” isimli katkı maddesinin sebep olabileceği bildirildi.

TBHQ, kraker, cpis, kızartma yağları, dondurulmuş et ve balık başta gelmek üzere birçok gıdaya tazeliğini muhafaza etmesi için katılıyor.

Bu kimyasalın ismi gıdanın etiketindeki içindekiler listesinde yer almıyor olsa bile
endüstrileşmiş bir ülkede yaşayan hemen herkesin diyetinde bulunacağı bildiriliyor.

Fareler üzerinde gerçekleştirilen deneylerde
tBHQ’ nun gribe karşı savunmada önemli rolleri olan CD4 + T hücrelerinin aktivasyonunu engelledikleri tespit edildi.

Bir grup fare tBHQ bulunan diyetle bir grup ise tBHQ bulunmayan diyetle beslendiler.
2 hafta sonra her iki gruba da grip virüsü verildi.
tBHQ alan grupta T hücre aktivasyonunda ve virüsün vücuttan temizlenmesinde önemli derecede gecikme olduğu belirlendi.

Bu fareler farklı bir grip virüsü ile enfekte edildiklerinde
tBHQ grubunda yer alanların bu ikinci gripten diğer grupta yer alanlara göre çok daha geç iyileştikleri (3 güne karşı 6 gün) görüldü.

Ne kadar tBHQ’ nun bağışıklığı etkileyebileceği tam olarak bilinmiyorsa da
birçok gıdada bulunan 0.0014% gibi çok düşük miktarları bile gribe karşı bağışıklık cevaplarını azaltıyor.

TBHQ’ nun müsaade edilen günlük miktarı kilo başına 0.7 miligram ama
örnek diyetlere göre bir insan günde bunun yüzde 1.100 mislini (7 mg/kg/gün) alabiliyor.

TBHQ’ nun bağışıklığı hangi mekanizma ile bozduğu kesin olarak bilinmiyor ama
laboratuvar çalışmalarında Nrf’ adı evrilen bir proteinin rolü olabileceği düşünülüyor.

Daha önce yapılan çalışmalarda tBHQ ile alerji ve kanser arasında da ilişkiler olabileceği gösterilmişti.

Araştırma Experimental Bilology toplantısında sunuldu.

Gelelim neticeye

BİR: Mesele tBHQ’ nun grip aşısının koruyuculuğunu azaltmasıyla sınırlı olsaydı hiç mühim değildi.

İKİ: Bu çalışma çok önemli bir hakikati gözler önüne seriyor. Bu katkı maddesi sadece grip aşısının etkinliğini azaltmıyor genel manada bağışıklığın en önemli unsurlarından olan T hücrelerinin aktivasyonunu bozuyor.

ÜÇ: Bu bulgular, tBHQ’ nun başta enfeksiyon ve kanserler olmak üzere tüm hastalıklara zemin hazırlaması demek.

DÖRT: Neden işlenmiş yiyecek ve içeceklere ısrarla zerresi bile ağıza alınmaması gerekir dediğimizi inşallah Sağır Sultan da duymuştur.

Kaynak: https://www.contagionlive.com/news/common-food-additive-may-hinder-flu-vaccine-effectiveness